VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vind je een lijst met veel gestelde vragen. Heb je een vraag die hieronder niet besproken wordt? Stuur dan een mail naar info@bredakrant.be en wij zullen dan zo spoedig mogelijk jouw e-mail beantwoorden. 

Heb ik een vergunning nodig om een luchtbuks of luchtpistool te kunnen kopen?

U heeft als koper, en later als eigenaar, geen vergunning nodig om een Luchtpistool en of Luchtgeweer te kunnen kopen en te bezitten in Nederland. De voorwaarde voor aankoop en het bezit is echter wel, dat u minimaal 18 jaar of ouder moet zijn. Dit moet de koper van een Luchtpistool of Luchtgeweer wettelijk kunnen aantonen met behulp van zijn of haar eigen Paspoort of Identiteitskaart.

Hoe zit het met het vervoer van een Luchtbuks of Luchtpistool?

Het is volgens de wet niet toegestaan om met een luchtdrukgeweer of luchtdrukpistool over straat te lopen en of te vervoeren in bijvoorbeeld de auto zonder dat het luchtgeweer en of luchtpistool goed verpakt is. Dit omdat volgens de wet een luchtdrukgeweer en of luchtdrukpistool tijdens het vervoer niet meteen te pakken en te gebruiken mag zijn. Het luchtgeweer en of luchtpistool mag daarom tijdens het vervoer nooit gespannen en of geladen zijn. Om het luchtgeweer of luchtpistool goed verpakt te vervoeren kunt u deze het beste in een passend foudraal of koffer doen. Tevens raden wij aan om, als extra veiligheid, het foudraal of de koffer af te sluiten met een slot en een zogenaamd trekkerbeugelslot te monteren op het luchtgeweer of luchtpistool wanneer u deze vervoerd. Tijdens het vervoer moet u kunnen aantonen dat u ouder bent dan 18 jaar zoals u dit wettelijk verplicht bent. Ook tijdens het gebruik van een luchtpistool of luchtgeweer moet u dit kunnen aantonen. Vergeet daarom niet om een geldig ID Bewijs bij je te hebben.

Hoe zit het met het identificeren?

Bij de aankoop van een luchtgeweer of luchtpistool moet de koper zich persoonlijk kunnen identificeren aan de hand van zijn of haar eigen originele en geldige identificatiepapieren. Dit omdat het voor de koper van een luchtgeweer en of luchtpistool wettelijk verplicht is om aan te tonen dat hij of zij ouder is dan de wettelijk verplichte minimum leeftijd van 18 jaar. Ook bij een volgende nieuwe aankoop van een luchtgeweer of luchtpistool moet de koper zich wederom persoonlijk kunnen identificeren aan de hand van zijn of haar eigen originele geldige identificatiepapieren. De wetgever geeft namelijk aan dat identificatie bij elke aankoop verplicht is. Als identificatie kan dienen: een Paspoort of een ID Kaart. Andere papieren zijn niet toegestaan.

Waarom krijg ik geen informatie over hoever uw producten kunnen schieten?

Omdat de afstand die een product schiet, van zeer veel verschillende factoren afhangt, zoals wind, type munitie, houding etc, geven we op dat soort vragen geen antwoord meer. In onze jarenlange ervaring hebben wij gemerkt dat deze informatie nooit exact kan zijn en zelfs binnen verschillende exemplaren van hetzelfde product sterk kan varieren. Derhalve zouden we alleen met ruwe schattingen kunnen werken, die dan regelmatig ofwel te hoog of te laag zijn. Wij hebben besloten hiervan af te zien om problemen te voorkomen.

Waarom kan ik niet online bestellen?

Volgens de Belgische wetgeving kan AirsoftMerksem hun producten enkel verkopen in de fysieke winkel (te merksem).

Onze webshop is er als catalogus zodat je een idee krijgt van wat er bij ons in de winkel beschikbaar is.

Zijn alle producten online in de winkel?

Neen, we zijn volop bezig met het inrichten van onze webshop dus het kan zijn dat er nog producten ontbreken op de website. Voor een volledige overzicht ben je zeker welkom in de winkel!

Ik zoek iets specifiek, kan ik het bestellen?

Dat kan zeker, stuur ons een mailtje via info@bredakrant.be en we zorgen spoedig voor een antwoord.

Kan ik met Bancontact betalen in de winkel?

Er kan betaald worden met Bancontact in de winkel.

Waar is de winkel gelegen?

We zijn gelegen op de Bredabaan 4222 te Merksem in de dagbaldhandel Bredakrant. Alle dagen welkom belhalve op woensdag en zondag dan zijn we onze airsoft specialisten niet aanwezig in de winkel.

Wat zijn de openingsuren van de winkel?

Alle dagen welkom belhalve op woensdag en zondag dan zijn we onze airsoft specialisten niet aanwezig in de winkel.

Hebt u nog een vraag?

Stuur ons een mailtje of bel ons 03/289.63.95

MAIL STUREN